- מצא/י מנחה שנוח לך לעבוד עימו וכן הציפיות שלכם תואמות
עבודת התזה היא עבודה ששונה מעבודת סמינריון או כל עבודה אקדמית אחרת בהיקפה ורמת העומק שלה. היא מאפשרת הזדמנות אמיתית ללמוד לעומק שיטות מחקר, להשתמש הלכה למעשה בסטטיסטיקה שנלמדה בעבר וכן דורשת כתיבה אקדמית ברמה גבוהה מאוד. על כן, אולי הדבר החשוב ביותר הוא התאמה בינך לבין המנחה- מצא/י מנחה שנוח לך לעבוד עימו וכן הציפיות שלכם תואמות. מנחה מיומן, שיש לך כימיה ותקשורת טובה עימו, יוכל להוביל ולהדריך בכתיבת העבודה. תוכל/י להרגיש בנוח לשאול שאלות ולהציג גם דברים שאינך מבינ/ה ועל ידי כך ללמוד באמת איך לנהל מחקר בפועל.
- חיבור לנושא הוא רק במקום שני
למרות שזה לפעמים נראה הפוך, חיבור לנושא הוא רק במקום השני. הדגש המשמעותי בעבודת התזה הוא ללמוד איך מנהלים מחקר, תוך כדי העבודה המשותפת, נסו לקבל מהמנחה שלכם את כל הטיפים האפשריים. גם אם לא תבחרו בסוף בקריירה אקדמית, ליכולת לנהל מחקר יש משמעות עצומה בעבודתו של פסיכולוג ארגוני תעסוקתי בבואו לאבחן ארגון או לתהות על קנקנו של אדם, אתם תמצאו את עצמכם משתמשים רבות בשיטות ובמיומנויות שרכשתם תוך כדי כתיבת התזה.
- ארגון היעדים בתוך מסגרת הזמן תוך תקשורת תמידית עם המנחה
טיפ נוסף וחשוב, הוא ארגון היעדים בתוך מסגרת הזמן תוך תקשורת תמידית עם המנחה. לכתוב תזה תוך כדי לימודים תובעניים זה בהחלט לא פשוט. לכן מומלץ כבר בתחילת העבודה המשותפת לפרק את המטרה הגדולה (הגשת התזה) ליעדים קטנים במסגרת הזמן שיש לכם (בדרך כלל בסביבות שנה וחצי). שוחחו עם המנחה על תאריכי הגשה לכל חלק בעבודה ובמידה ונתקלתם בבעיות תוך כדי שיכולים לעכב אתכם מלהגיש חלק בזמן, שוחחו עם המנחה שלכם ושתפו אותו בעניין, אל תנסו לפתור לבד. המנחה מנוסה מכם ויוכל לשתף מניסיונו ולחסוך לכם לרוב זמן יקר. מודל SMART להצבת יעדים, הוא מודל מומלץ מאוד שיעזור לכם לנהל את הפרויקט הגדול הזה!
- הנחיות לכתיבת ההצעה וחיפוש מקורות
טיפ אחרון ופרקטי, בסוף השנה הראשונה עליכם להגיש הצעת מחקר. בקישור הבא תוכלו למצוא הנחיות שונות לכתיבת הצעת המחקר, הנחיות להסכמה מדעת, טפסי אתיקה וכן הלאה: https://www.ariel.ac.il/wp/behavior/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98-%D7%98%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9D/
בכדי
לחפש מאמרים שונים, תוכלו להיעזר בספריה של אוניברסיטת אריאל בשני אופנים:
1. ספריה דיגיטלית---- כלי חיפוש---- Summon גישה מהבית
2. ספריה דיגיטלית---- משאבים אלקטרוניים--- תמצאו אופציות שונות, אחת השימושיות
היא "מאגרי מידע אלקטרוניים באנגלית" שם באות P תוכלו למצוא את PsycNET:
APA Databases,
מאגר המידע המרכזי של האגודה האמריקאית לפסיכולוגיה. כמו גם, ProQuest
שהוא אחד המאגרים הפופולריים ביותר באקדמיה בארץ ובעולם.
לשאלות מהותיות ולהרחבה, ממליצים לפנות לחונך שלכם ולהתייעץ עימו הן בבחירת מנחה לתזה והן בשלבים הנוספים.